O SAJMU

Poštovani,

zadovoljstvo nam je istaknuti Hrvatsko zagorje kao predvodnika u predstavljanju cjelokupne ponude kontinentalnog turizma na drugom regionalnom sajmu kontinentalnog turizma Wellcone koji će se održati u prostorima Zagrebačkog velesajma, u srijedu 10. svibnja 2017.godine.

Kontinentalna Hrvatska neotkriveno je turističko blago, dom srdačnih i gostoljubivih domaćina u zelenom, netaknutom, bregovitom ambijentu Središnje Europe. Iako se Republika Hrvatska u Europi i svijetu već istaknula ljepotom svoje morske obale, otoka, poluotoka i nacionalnih parkova, vrijeme je da ostvari svoj apsolutni turistički potencijal, promocijom skrivenih ljepota kontinentalne Hrvatske.

Sajam će biti izložbenog karaktera, s naglaskom na konferenciju koja je temeljni dio sajma, a čija je tematika vezana uz povezivanje turističkih zajednica i ostalih turističkih subjekata kontinentalne Hrvatske, odnosno njihov zajednički nastup prema potencijalnim turistima i privlačenje malih organiziranih grupa turista. Sudionici konferencije su svi turistički subjekti s područja kontinentalne Hrvatske, od turističkih zajednica (županijskih i lokalnih), hotela, restorana, vinarija, seoskih turizama, turističkih i putničkih agencija, županija i gradova, muzeja, toplica, svetišta i dr. Uz to, “Wellcone“ za područje kontinentalne Hrvatske predstavlja jedinstvenu konferenciju koja će sudionicima pružiti bogat popratni sadržaj – sudjelovanje na predavanjima i panel diskusijama.

Cilj regionalnog sajma kontinentalnog turizma Wellcone jest okupiti na jednom mjestu cjelokupnu kulturno-turističku ponudu kontinentalnog dijela Hrvatske, kako bi se privukla poduzeća i turistički djelatnici iz susjednih zemalja, koji bi dolaskom na sajam doživjeli ponudu kontinentalne Hrvatske koju bi kasnije mogli uvrstiti u svoje ponude.

Da bi se navedeno postiglo, uključili smo sve subjekte kojima je turizam osnovna ili povezana djelatnost, kako bi zajedničkim djelovanjem predstavili kontinentalnu Hrvatsku kao destinaciju koja se stranim i domaćim turistima nudi kao idealna, zadovoljavajući sve njihove kriterije.

Stoga Vas pozivamo da sudjelujete u ovom sajmu, koji se javio kao potreba promocije kontinentalnog dijela Hrvatske, kao nedovoljno prepoznatog potencijala za razvoj turizma.

Srdačno Vas pozdravljam,

Goran Kunštek, direktor